Een lange tijd niet op mijn Blog geschreven, maar ik heb zeker niet stil gezeten! Ik heb met het geweldig mooie weer in de laatste weken van Juni, veel in de tuin gewerkt en gezeten. Terras en tuinmeubels schoongemaakt, onkruid gewied, plantjes geplant en een aantal vogelhuisjes ‘gerenoveerd’. Dat wil zeggen, opnieuw geschilderd, want de oude verflaag bladderde er af. Nu zien ze er weer keurig uit.

It’s been a long time since I wrote on my Blog, but I was very busy! I’ve worked (and sat) a lot in my garden, we had very nice weather at the end of June. I cleaned the terrace and garden furniture, did the weeding, planted some new plants and ‘renovated’ some birdhouses. I’ve painted them again, because the old paint was flaked off. Now they do look tidy again.

Blog ImageMijn man komt uit Zuid-Limburg, vandaar dit Limburg vakwerk vogelhuis. Al jarenlang nestelt hier een roodborst koppel, ze maken een nest in elke verdieping, maar kiezen uiteindelijk steeds voor de bovenverdieping om te broeden. –
My husband comes from the most southern part of The Netherlands, from the provence ‘Limburg’. In earlier times, and also nowadays, the houses looked like this birdhouse. Every year a couple of Robin’s is coming to this house. They make a nest at every ‘floor’, but they choose to breed in the top appartement.

Blog ImageDit huisje heb ik beschilderd met aardbeienplantjes, het wordt meestal bewoond door pimpelmeesjes.
I’ve painted strawberry plants on this birdhouse, mostly there’s a couple of blue tits nestling in it.

Blog ImageIn dit huisje, beschilderd door mijn vader, heeft nog nooit een vogel genesteld, terwijl het wel het meest ‘luxe’ huis is met een echt zinken dak! Misschien hangt het niet op een juiste plek, ik zal het eens ergens anders hangen.
In this house, painted by my dad, never nestled a bird. Strange because it’s the most luxurious house with a roof of zinc. Maybe it’s situated at the wrong place, I will hang it somewhere else.

Naast het quilten houdt ik ook veel van kleding maken. Voor Ans, een goede quiltvriendin, heb ik twee linnen jurken gemaakt. Ze heeft een favoriete jurk die ze heel graag nog één wilde, maar helaas was dit model niet meer te koop. Ik heb het patroon nagetekend en voor haar twee nieuwe jurken genaaid, een jeansblauw gemeleerde, en een zwarte.

Next to quilting I love to sew clothes. For Ans, a very good quiltfriend of mine, I’ve made two linen dresses. She has a favorite dress which she wished to have another one, but they didn’t sell it anymore. So I’ve taken over the pattern and sewed two new dresses for her, a jeans blue one and a black one.

Blog ImageAns in haar nieuwe jurk. – Ans in her new dress.
Blog ImageDe zwarte jurk heb ik langs de buitennaden met wit garen een leuk quilt stiksel gegeven. – The black dress I gave some nice quilting details.

Voor mijn man heb ik een enorm lange (15 meter) stoffen verjaardagslinger gemaakt. Hij was helemaal in zijn nopjes toen hij het kado afgelopen donderdag uitpakte. Ik heb de slinger gemaakt van 10 verschillende geruite stoffen in oranje en blauw (zijn lievelingskleuren). In totaal heb ik 85 ‘vlaggetjes’ gemaakt, en die tussen dubbelgevouwen keperband gestikt. Een heel karwei, al die vlaggetjes stikken, omkeren en weer doorstikken, maar het resultaat mag er zijn. Een slinger die hopelijk heel lang meegaat, en net als een quilt misschien wel een familiestuk wordt.

For my husband I’ve made a huge (15 metres long) fabric birthday festoon. He was very glad when he packed out this present last thursday. I’ve made it from 10 different checked fabrics in orange and blue (his favorite colours). In total I’ve made 85 ‘flags’, and sewed them between double folded twill-ribbon. A lot of work, sewing all those flags, turn them to the right side and sew them through again, but the result is great. A festoon which hopefully lives very long, and just like a quilt, becomes a family heirloom.

Blog ImageBlog Image

Voor de verjaardag van een vriendinnetje van mijn dochter, heb ik nog een leuke quiltkaart gemaakt. Ze is helemaal gek op Diddl, vandaar deze vrolijke kaart.

For the birthday of a friend of my daughter, Ive made this nice fibercard. She likes Diddl very much, that’s why I made this card.

Blog Image

En tot slot ben ik ook bezig geweest met quilten, hoor! Ik heb mijn hexagon project maar weer eens opgepakt. Ik heb inmiddels 3450 hexagonnetjes klaar, tijd om ze aan elkaar te gaan zetten. Na lang nadenken hoe te beginnen heb ik besloten vanuit het midden te gaan werken, ik kan ze immers niet eerst allemaal neerleggen. Ik begin met de lichtste tinten, die rondom ‘uitwaaien’ in de kleuren van de regenboog. Zo kan ik in gedeelten de stukjes aan elkaar leggen en vastnaaien.

And a the end I’m also busy quilting! I’ve took up my hexagonal project again. I’ve finished 3450 hexagonals, time to sew them together. After thinking how to start, I decide to work from the middle, I’m not able to spread them out all first. I start with the lighter colours, and they will ‘spread out’ in the colours of the rainbow. In this way I can put the quilt in pieces together.

Blog ImageEen gedeelte van mijn hexagonnetjes. – A part of my hexagonals
Blog ImageAlles omgekiept op de tafel en alle lichte tinten eruit zoeken. – Everything spread out on the table, sorting all light colours out.
Blog ImageVanuit het midden opbouwen van licht naar donker. – Building up from the middle from light to dark.
Blog ImageHet eerste deel dat nu aan elkaar vast gezet kan worden. – The first part which I can sew together.
Blog Image