Gisteravond heb ik de top van mijn watercolor hexagonquilt af gemaakt. In totaal 3005 hexagonnetjes van 0,75 inch grootte, dat is 3005 (stukjes) x 6 (zijkantjes) x ±17 steekjes (per zijkant) = 306.510 steekjes! Geen wonder dat mijn arm begon te protesteren. Maar ik heb er met veel plezier aan gewerkt.

Yesterday evening I’ve finished the top of my watercolor hexagonal quilt. In total 3005 hexagonals sized 0.75 inch, that’s 3005 (pieces) x 6 (sides) x ±17 stitches (per side) = 306.510 stitches! No wonder that my arm was protesting. But I’ve worked with great pleasure on it.Op deze foto zien jullie de achterkant van de top, die is eigenlijk nog mooier met al die naadjes.
Nu nog doorquilten, met de hand natuurlijk, ik weet alleen nog steeds
niet in welk patroon. Eerst maar eens op zoek naar een mooie dubbelbrede stof voor de achterkant, dat zal ook nog moeilijk worden want welke kleur zal ik eens nemen?

This is a picture of the back side of the top, it’s even more beautiful with all those seams.
Now I have to quilt it, by hand ofcourse, I only don’t know what ‘pattern’ to use. First I start searching for a nice double wide fabric for the backing, that’ll also be hard, because wich color I’ll choose?