Op de valreep nog een nieuw klein quiltje gemaakt, speciaal voor in Veldhoven waar het thema van dit jaar ‘Bloemen’ is. Niet dat ik meedoe met de wedstrijd, hoor, maar ik vond het tóch leuk om iets met het thema te doen. Ik noemde haar Floortje.

At the last moment I made a new small quilt ​​specially for the OEQC at Veldhoven where the theme of this year is “Flowers”. Not that I participate in the contest, but I thought it was fun to do something with the theme. I named her Little Flora.


De log cabin blokjes in het midden (7,5 x 7,5 cm) heb ik gemaakt met een nieuwe stempel van Dorry, dus dat ging lekker snel. Stempelen op theezakjes papier of plak batist (dat is zó dun en kun je gewoon laten zitten), wat stroken snijden en met mijn machientje de blokjes in elkaar stikken.

The log cabin blocks in the middle ( 3 x3 inch) I’ve made with a new stamp of Dorry, so that worked quick. Stamping on thin interfacing (tea bag paper or batist, it’s so thin you can leave it in), cutting some strips and sewing the blocks together on my little machine.De bloemen op de rand heb ik met Vliesofix gemaakt. Normaal werk ik hier nooit mee, maar ik wilde de bloemen nu eens zo maken, met een onafgewerkt randje, zodat ze straks na het wassen wat gaan ‘rafelen’.

The flowers at the border I’ve made with Vliesofix. Normaly I don’t work with this material, but now I wished to make the flowers like this, with an ‘unfinished’ edge, so they will ‘fray’ after washing.


Ik maakte een geschulpte rand rondom, zonder afwerkbiesje (een biesje rondom zo’n kleine rondingen… veel te moeilijk).

I made a scalloped edge around it without binding (a binding around such small curves … too hard).


Het malletje van de bloem gebruikte ik ook om bloemen in de log cabin blokjes te quilten.

I also used the Flower template to quilt flowers in the log cabin blocks.


De komende dagen kunnen jullie Floortje zien in Veldhoven in de stand van Quilt it & Dotty. Patroontjes zijn al gemaakt!

Coming days you can see Little Flora in the booth of Quilt-it & Dotty. Patterns are already made!