Zaterdag ben ik begonnen met het maken de rand van kleine driehoekjes, zondag heb ik op mijn knieën rondgekropen om ‘m te sandwichen, en drie dagen quilten (op de machine) later is hij klaar!
De quilt is 159 x 217 cm, en er zitten 234 mandjes in. Hij is gemaakt van 13 verschillende fat quarters (uit de serie Civil War Dressing Gowns van Judie Rothermel), en ±8 yard effen stof.
Nu nog wassen en drogen, of toch niet? Hij dient n.l. als voorbeeld voor de cursus van volgende week zaterdag bij Dorry en de week daarop bij Margriet. Dus wordt ie misschien toch weer vies. Maar van het wassen en drogen wordt hij zo heerlijk zacht en antiekerig.

Sorry dat ik zo lang niet heb geblogd, de reden daarvoor zit op de quilt, ha, ha.

Saturday I started sewing the small triangel border, sunday I spent crowling on my knees on the flour to sandwich, and three days quilting on the machine later it’s finished!
The size of the quilt is 63 x 86 inch, and ther are 234 baskets in it. It’s made from 13 different fat quarters (from the Civil War Dressing Gowns line of Judie Rothermel) and ±8 yards of solid fabric.
Now I have to wash and dry it, or not? I have to take it with me as example for my workshop next Saturday at Dorry’s shop, and the week after at Margriets’. And now it won’t catch much dirt (because it’s unwashed fabric). But if I wash and dry it it will become so soft and vintage-ness.

Sorry for not blogging so long, the reason why is on the quilt, ha,ha.